JAVI BAÑASCO

My Photo

Qui sóc

Estic interessat en les posades en escena que generen situacions universalment comprensibles i que connecten per igual amb el públic adult i infantil. Per aconseguir-ho, provo de superar les barreres de l'idioma mitjançant diverses tècniques comunicatives i canviant la paraula per música, onomatopeies, moviment, mímica i sobretot, grans dosis de bon humor. Un humor atemporal, que sense data de caducitat, pugui criticar diferents aspectes de la societat moderna; com la rigidesa de les normes, el progrés tecnològic o la superficialitat que ens envolta.

Em fascina el fregolisme (un art que té a veure amb l'actuació a tota velocitat), per aquesta raó, els meus espectacles solen ser trepidants, a ritme de videoclip. Utilitzo el gag visual com a principal eina per elaborar escenificacions que funcionin com un mecanisme de precisió.

En els meus actors busco una interpretació hàbil i enèrgica, que treballin amb una textura similar a la del clown: sinceritat, distanciament i gran volum d'expressió. M'agrada comptar amb la creativitat i la imaginació de cada membre de l'equip, ja que crec que la col•laboració i la col.lectivitat són la clau per a un gran treball.

M'han influenciat les arts de caire popular com el teatre de carrer, la commedia dell' arte, el cinema o els dibuixos animats. En cada espectacle experimento la convivència de diferents tècniques com l'acrobàcia, la màgia, la dansa o les ombres xineses. Les escenografies minimalistes i suggeridores em captiven, així com cuidar al detall el plantejament sonor, perquè accentuï, acompanyi o generi contrast.

En definitiva, pretenc que les meves posades en escena siguin extrovertides, divertides i brillants, ja que considero que la fi màxima del teatre és l'entreteniment, fins i tot tractant un tema profund o explicant una història trista.